☼ma vaatan

foto: www.pinterest.com.
Need filmilood kõnetavad mind.
Erinevatel tasanditel.
Vaatamiseks kliki pealkirjareal.

 

 

 

 

KVANTMAAILMA MAAGIA
quantum. foto: internet.Lihtsalt, mõnusalt, arusaadavalt, puust ja punaseks ette tehtud seletus kvantmaailmast, mida ka kvantfüüsikaks või kvantmehaanikaks kutsutakse. Abiks kuulus Kahe pilu katse, Double Slit Experiment, mida esitleb
The Granddaddy of All Quantum Weirdness.


MEIE PLANEEDI IMELISEST ILUST KOSMOSES KÄINUTE SILMADE LÄBI

foto: earth pics-about-space.com
Me kõik oleme üks, me oleme siin planeedil omavahel seotud rohkem, kui Maa peal olles arvata oskame ja haavatavamad, kui eales selle peale tulla võime. Film Some Strange Things Are Happening To Astronauts Returning To Earth.

 

GIZA SUURE PÜRAMIIDI SALADUS
foto: pinterest.com.Egiptuse Suur püramiid ei ole hauakamber ega vaaraode matmispaik, nagu jutustab peavooluarheoloogia. See on tohutus koguses juhtmeta elektrit tootnud elektrijaam. Tuhandeid aastaid tagasi elanud tsivilisatsioonid nii Egiptuses, Assüürias kui Ameerikas omasid arenenumat tehnoloogiat kui meie praegu ning oskasid kasutada Maa ande kestlikul moel.

MUSTRID UNIVERSUMIS
Tähe surm ja raku sünd, Heeliksi udukogu ja inimese silm, universum ja ajurakud, universumi teke ja närvirakud mikrorskoobi all, Linnutee galaktika ja orkaan Katrina kosmosest, merilimuse koda ja spiraalaloe – kõik on üks. Need on vaid mõned paarid selles lõpmatult kaunis mustrite maailmas.


KULDLÕIKESPIRAAL – KÕIKE ÜHENDAV ÜRGNE ALGMUSTER 

foto: redherry.tumblr.comKuldlõikespiraali fii, väärtusega 1, 6180339… kohtab nii inimluu ehituses, päevalilleõie mustris, merikarbi spiraalis… Fibonacci jada ja spiraal on olemas nii silmale nähtamatute kvantosakeste kui ka silmale nähtamatute universumite liikumises. Filmike Nature By Numbers.