joogamuusika

hinduism.about.com prayer pose
Siia lehele olen kokku kogunud kauni joogamuusika.
Kuulamiseks kliki loo nimel.
Mida ma veel kuulan, leiad pesast minust/minu muusika.

 

 

Et hõlpsam teada, keda siin kohtad, olgu ka nimed ära toodud: Deva Premal,
Mirabai Ceiba, Nirinjan Kaur, Sathya Sai Baba, Snatam Kaur, Sudha, Tina Turner, Wah! Kui jälle midagi hingekeeli puudutavat leian, lisan taas juurde.

Siinsete lugude hulgas on palju mantraid, man-tra’id. Sanskriti keeles tähendab “man” meelt ja “tra” kaitset. Mantrad kõlavad imekaunilt ning tervendavad hinge ja vaimu ja selle kaudu ka keha, sest on väeka vibratsiooniga.

DEVA PREMAL
 Aad Guray Nameh
Kundalini jooga kaitsemantra, A Mangala Charan mantra, ümbritseb loitsija kaitsva valgusega ning sestap soovitatakse seda lausuda mil iganes lisakaitset vaja on. Mantra gurmukikeelne täistekst kõlab: Aad guray nameh, jugaad guray nameh,
sat guray nameh, siree guroo dayv-ay nameh.
Gayatri mantra
Loe selle mantra kohta rohkem Sathya Sai Baba alt.

MIRABAI CEIBA
Sa Ta Na Ma

Kundalini jooga seemnemantra, mis sümboliseerib katkematut elu- ja loomisringi:
Saa – lõpmatus, Taa – elu, Naa – surm, Maa – uuestisünd. Laulu sõnad on võetud Rumilt: Open the window of your heart and let the spirit speak – imeilus!
Aad Guray Nameh
Loe ülal Deva Premali juures.

NIRINJAN KAUR
Aad Guray Nameh

Loe ülal Deva Premali juures.
Chattr Chakkr Vartee 
See on kundalini jooga gurmukikeelne mantra südametšakrale, alateadvuse puhastamiseks, hirmudest ja blokeeringutest vabastamiseks ning paljuks muuks.
Ardas Bhaee
See gurmukikeelne kundalini jooga palvemantra – Ardas Bhaee Amar Das Guru,
Amar Das Guru, Ardas Bhaee, Ram Das Guru, Ram Das Guru, Ram Das Guru,
Sachee Sahee
– tähendab: palve on teele saadetud, guru Amar Das kuuleb seda, guru Ram Das kinnitab selle, su palvele on antud õnnistus. Seda palvemantrat lauldes pole vaja isegi välja öelda, mida sa soovid, sest sulle antakse see, mida sa vajad. Küll on aga igasuguse palve jaoks vaja ühendada oma meel ja keha ning paluda hingest. Guru on see, mis juhatab inimese pimedusest gu valgusesse ru, teadmatusest oma lõpmatuse tunnetamiseni.

SATHYA SAI BABA
Gayatri mantra
Ka Savitri mantra, on üks iidsemaid ja võimsamaid sanskritikeelseid mantraid ja palveid, mille loitsimine annab kaitse, toob teadlikkuse, äratab intuitsiooni, puhastab meele, lisab elujõudu ja teeb paljut muud. Om Bhur Bhuvah Svah,
T
at Savitur Varenyam, Bhargo Devasya Dhimahi, Dhiyo Yo Nah Prachodayat. Rohkem tema väest saad lugeda siitsamast mu blogikast. Sathya Sai Baba on
2011. aastal surnud India guru ja filantroop, keda ta järgijad peavad avataaraks ehk maiseks olendiks kehastunud jumaluseks.

SNATAM KAUR
• Ra Ma Da Sa

Kundalini jooga tervendusmantra Siri Gaitri mantra, mille gurmukikeelne täistekst on: Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung, kus koos Päikese, Kuu, Maa ja Universumi energiad ning mis tähendab “mina olen sina” või “jumala teenimine on minu sees”.
Ardas Bhaee
Loe ülal Nirinjan Kauri juures.
Ong Namo
Iidne kundalini jooga Adi mantra häälestab su kõrgemale minale. Ong on algheli Om. Ong Namo Guru Dev Namo tähendab: Ma kummardan lõpmatu jumaliku tarkuse ees, enda sees oleva jumaliku õpetaja ees.

SUDHA
Twameva
Imekaunis sanskritikeelne mantra ingellikult puhta häälega Inglismaal elava Taani lauljatari Sudha teiselt, 2007 ilmunud albumilt “Sharanam”, mis on pühitsus kõikjal meie sees ja ümber olevale jumalikule kohalolule.
Moola mantra
Om Satchitananda Parabrahma Purushothama Paramatama Sri Bhagavati Sametha Sri Bhagavate Namaha – see on võimas sanskiritikeelne pöördumine jumaliku kohalolu poole. Loitsitakse, et paluda kaitset ja vabanemist kurbusest ja kannatustest, hetkedel, kui vajad jumalikku juhatust. Moola mantra toob loitsides või kasvõi kuulates hinge ja olemisse rahu, rõõmu ja üksolemise. Selle mantra tähenduse kohta saad rohkem lugeda siit.
Wendeyaho
Seda cherokee hommikupalvet laulsid ainult naised, tervitades päikest ja algavat päeva. Laul on Sudha esimeselt, 2004 ilmunud albumilt “Planet Love”, kuhu on kogutud imelised Hawaii, indiaanlaste ja sufi loitsud. “Ärka varahommikul, pese oma nägu külma veega ja saada Päikese poole palve oma tärkavast südamest. Loomine algab sinust.”
E Ala E
Albumilt “Planet Love”. Sudha kodulehele saab siit.

TINA TURNER
Om Sarvesham Svastir Bhavatu 
See sanskritikeelne hindu shanti ehk rahus- ja vaikusesolemise mantra soovib kõigile kõiges heaolu, rahu, üksolemist, küllust, õnnelikkust, tervist, edenemist. Muusika loojad on Regula Curti ja Roland Frey. Originaalvisuaali asemel valisin video, kus Machupicchu ja teised Peruu imelised paigad. Sinna jäi 2007. aasta reisil maha tükike mu südant. Peruu reisikiri ootab sind siin.
Lotus Sutra
See suutra ehk iidne õpetussalm tähendab: Ma pühendan oma elu lootosesuutra müstilisele seadusele. Algselt sanskiritikeelsena jõudis lootosesuutra Indiast Hiina kaudu Jaapanisse, kandes nime Nam-Myoho-Renge-Kyo. Tina Turner kinnitab, et suutra sõnumist tõeliselt arusaamiseks tuleb seda loitsida. “Kui kordad Nam-Myoho-Renge-Kyo, lahustuvad vaikselt kõik halvad otsused, mis sa kunagi teinud oled. Mida rohkem kordad, seda selgemaks sa oma elu muudad. Lootosesuutra aitab mind igapäevaelus. See on tõepoolest müstiline! Ja mu elu on sellele tõestuseks!”
Nam-Myoho-Renge-Kyo
Siin veel üks variant tollest budistlikust mantrast – meenutab mulle natuke meie regilaulu.
Nam tuleb sanskriti keelest, tähendab pühendumist ja pannakse jumaluste poole pöördudes nende nime ette. Myo tähendab elu müstilist olemust. Ho selle manifesteerumist. Renge lootoslille, samuti põhjuse ja tagajärje koosesinemist. Kyo suutrat, Buddha häält ja õpetust, ka heli vibratsiooni ehk loitsimist.

WAH!
Gayatri mantra
 Loe rohkem siitsamast Sathya Sai Baba juurest. Wah! on ameeriklannast laulja, laululooja, basskitarrist ja joogi, kodanikunimega Wah Devi. Tema tõlgendus Gayatri mantrast on Wah!-i 2004 ilmunud plaadilt “Lokaha/Gayatri”.
Heart Sutra
See mantra kõikide kannatuste rahustamiseks on 2006 ilmunud albumilt
“Savasana 2”. Savasana on teatavasti jooga lõpulõdvestus.
Om Jaya Ganapataye Namaha
See hinduismi elevandilondiga jumalale Ganešale pühendatud loits 2001 ilmunud plaadilt “Hidden in the Name” pühib takistused ja täidab südame armastusega.
Om Mani Padme Hum
Buddha ise pidas seda mantrat, mille vabatõlge kõlab – Om, kalliskivi (meetod) lootoses (tarkus) on lahutamatud – üheks kõige kasulikumaks kõigist mantratest. 2006 kogumikult “The Best of Wah!”, mis tähistas Wah!-i 10 aastat muusikamaailmas.
Parashakti
Mõnusalt rütmikas pala 2010 albumilt “Maa”, mida kriitikud ka joogapopiks kutsunud.