☼joogameditatsioonid

India poiss
Siit leiad vaatamiseks ja kaasategemiseks meditatsioone
nii kundalini kui teistest joogastiilidest. Kliki pealkirjareal.
Mõnusat nautimist ja järeleproovimist!
Mitte-joogameditatsioone uuri, vaata ja tee kaasa pesas vaim/meditatsioonid.

 

• Hingamismeditatsioon uinumiseks – 1 minut
Imelihtne 4-7-8 rütmis hingamismeditatsioon uinumiseks nii siis, kui õhtul raske magama jääda, kui siis, kui sa keset ööd üles ärkad. Rahustab vadina peas ja võdina südames. Pikemal praktiseerimisel aitab rahuneda, kui keegi sul vaiba jalge alt tõmmanud või ärevus hinge pugenud. Veel pikemal praktiseerimisel korrastab vererõhku, aeglustab südamelööke, parandab seedimist.

Gayatri mantra
Üks iidsemaid ja võimsamaid sanskritikeelseid mantraid, mille loitsimine annab kaitse, toob teadlikkuse ja valgustumise, äratab intuitsiooni, puhastab meele, vähendab halbade tegude mõju, lisab elujõudu, viib teel suurema tarkuse ja hingekasvamise poole kõik takistused ning tervendab füüsiliselt, emotsionaalselt ja vaimselt.


KUNDALINI JOOGA MEDITATSIOONID
Kundalini jooga meditatsioon, pratika või tund algab alati sisse- ja lõpeb väljahäälestumisega ehk algab Adi mantra loitsimisega ja lõpeb Bij mantraga. Siinsetest meditatsioonidest saab seda näha-kuulda-kaasa teha viimase, Enda tingimusteta armastamise meditatsiooni juures.

• Hingamismeditatsioon stressi vastu – 3–31 minutit
Imelihtne 5-5-5 rütmis hingamismeditatsioon puhuks, kui suhted su stressama ajavad või sul on minevikust lahendamata jäänud teemasid. See viib minema minevikuga seotud rahutukstegevad mõtted, mis ühtelugu pinnale kerkivad ning annab hetke keerulised olukorrad lahendada Kõiksusele. Tee 3 kuni 31 minutit või seni, kuni endas taas rahu voolamas tunned. 

• Oma väe tagasisaamine – 11 minutit
Adi Shakti meditatsioon koos Nirinjan Kauriga aitab sul ühineda enda sees oleva loova ja sedakaudu universumi naiseliku väega. See aitab sul vabaneda ebakindlusest, mis ahistab su tegutsemisvabadust. Adi Shakti ehk Kundalini Bhakti mantra kõlab:
Adi Shakti, Adi Shakti, Adi Shakti Namo Namo
Sarab Shakti, Sarab Shakti, Sarab Shakti Namo Namo
Pritham Bhaghvati, Pritham Bhaghvati, Pritham Bhagvati Namo Namo
Kundalini, Mata Shakti, Mata Shakti Namo Namo.

• Tervenemise ja tervendamise meditatsioon – 11 minutit
Ra Ma Da Sa Sa Sey So Hung ühendab su universumi energiaga, et tervendada hinge, vaimu ja keha. See ühendab su tervenemise, tervendamise ja armastuse võnkega, loob su sisse tasakaalu, puhastab aurat. Need 8 heli ergutavad tervenemiseks kundalini voogu selgroos asuvas energiakanalis. Muusika on Snatam Kaurilt. Tervenemise ehk Siri Gaitri, ka Siri mantra tähendab: Ra – Päike, annab energiat Ma – Kuu, muudab vastuvõtlikuks Da – Maa, maandab Sa – mitteisikuline lõpmatus, seda loitsides voolab sinusse universumi tervendav energia Sa Say – täielik lõpmatus, teist korda Sa loitsides tõmbad endasse lõpmatuse energiat So Hung – mina olen sina. Mantra lauldakse ühe hingetõmbega, tõmmates esimese Sa ja lõpu Hung ajal nabapunkti sissepoole. Lõpus hinga sügavalt sisse, hoia hinge kinni ja kujuta ette seda, ka iseennast, kellele tahad tervendust saata. Näe ta ümber helendamas rohelist valgust. Hinga välja. Hinga taas sügavalt sisse, hoia hinge kinni ja saada sellele inimesele rohelist valgust. Hinga välja. Viimast korda sügavalt sisse hingates ja hinge hoides näe seda inimest suplemas selles rohelises valguses. Hinga välja, lõdvestu.

• Enda tingimusteta armastamine – 11 minutit
Humee hum brahm hum – Meie oleme meie, meie oleme Looja. Pane see loits vibreerima oma südametšakras, saa üheks iseendaga, sest üksolemine algab sinust. Õpi armastama iseennast sellisena, nagu oled – sest kõik sinus on õige, ka see, mille oled sügavale ära peitnud. Iseendaga üheks saades tuleb teiste armastamine juba loomulikult. Me kulutame sisemisele võitlusele iseendaga nii palju energiat, et ei jaksa elada oma hingekutset, oma saatust. Vibratsiooni tõustes kerkib sinus üles see, mille olemasolu oled eitanud või alla surunud – tuleb selleks, et sa näeksid ja saaksid omaks võtta need osad iseendast. Enese eitamine saab alguse lapsepõlves, mil su maised ema ja isa mingeid iseloomujooni sinus tunnustavad, mingeid aga laidavad. Need jäävad peitu alateadvusesse, väljendudes hinnangutes, mida sa teistele annad või hirmudes, mis sul on. On aeg lahustada see, mis pole tõsi ja võtta end täielikult omaks.