minust

TERE PÄIKEST SULLE! 

Kõik, mis pole edasi antud, läheb kaduma.

Makarika maailmad on minu veebipesa, mu ajaraamat, kus jagan sinuga seda, mis mul hingekosutavatest kohtumistest, südantsoojendavatest jutuajamistest, ahhetamapanevatest reisidest, mõtlemautsitavast lugemisest, põnevatelt koolitustelt, otsatust internetist ning kust iganes – teadlikult või juhuslikult, ehkki juhuseid pole olemas – kogetud, kogutud ja kogunenud ning mind aastate jooksul kõnetanud. See on paik, kuhu kogun enda jaoks hinge- ja vaimu- ning maisemalgi tasandil olulise ja vajaliku. Jagan siin sinuga vaid seda, mille olen endast läbi lasknud ja omana tunnetanud. Lihtsalt niisama peale ei viitsi ma ei enda ega sinu aega raisata.


MIKS MAKARIKA?

Makarika on Marika Makarova ühes sõnas. Sain selle toreda nime levimuusikute klubist Muusik. See oli 1988. aastal loodud Eesti levimuusikute vabatahtlik ühendus, kelle suuremad ettevõtmised olid festivalide Rock Summer ja Eesti Elava Muusika Konverentside korraldamine. Et meid, Marikaid, oli seal kaks ja me iga kord oma nime kuuldes korraga ahh!?! hüüdsime, hakatigi mind kutsuma Makarikaks.

Üks imeilusa tähendusega nimi on mul veel – Mahan Atma Kaur, Great Soul. Kundalini joogas tähendab see oma hinge suurust kogema tulnud jumala printsessi või lõvitari. Mahan tähendab suurt või õilsat. Atma hinge või olemust. Kaur ehk jumala printsess või lõvitar on kundalini joogas iga naine, nõnda nagu mees on singh. See printsess kõnnib graatsiliselt ja väekalt läbi oma elu. Vaimne nimi tähendab hinge olemust, kõrgeimat saatust nii ürgheli nadhi kui ka tähenduse kaudu. Organisatsioon 3HO, kes vaimseid nimesid annab, soovitab vaimse nime kõla ja väge kasutada kui meeldetuletust oma hinge jumalikkusest ja suurusest… et ma laseksin sel jumalikul iga hingetõmbega sulanduda oma olemusega selleks, et mu sära saaks kanduda kaugele ja valgustada teistele teed nende hinge taevaliku olemuse ärkamiseks.

Hariduselt ja kauaselt ametilt olen ma ajakirjanik. Seepärast leiad paljude siinsete juttude juures viite, et lugu on ilmunud kas ajakirjas Üks, Sensa, Tervis Pluss või mujal. Esimesed kaks, nüüdseks ilmumise lõpetanud ajakirja, piilusid pildi taha, nähtamatusse maailma ja soovisid avardada inimeste maailmanägemist. Toimetasin neis ülisuure mõnuga ja sain kohtuda imeliste inimestega.

Hingelt olen ma aga siniroheline looduseusklik. Delfiinide ja vaalade taevalik tarkus, ninasarvikute ja elevantide ürgne ilu, koduööbiku hullutav laksutamine, määratu mühisev ookean, saladuslikult sinetavad mäed, silmapiirini laiuv savann, kuldpunasega uhkeldav päikeseloojang, õunapuuõite hurmav lõhn… need on minu armulugu. Planeet Maa ilu võtab mind jätkuvalt hingetuks ning inimeste hoolimatus oma imekauni kodu vastu oimetuks. Just sellepärast on ka esimene pesa mu blogiraamatus “loodus” ehk Maa, tema loomad ja taimed.


MIKS ÜLEÜLDSE?

Lehekülje alguses oleva mõttetera laenasin kundalini jooga meistrilt Karta Singh Khalsalt. Sest see innustas mind kahevahel olles: kas alustada või mitte? Mõte hinge, pähe, paberile ja arvutisse kogunenut jagada on mind tagant torkinud juba mõnda aega. Olen endale kritseldanud: impulsi, ent peenemal, teadlikult teadvustamata tasandil, andis mulle täiesti tundmatu mehe – Kamal Ravikanti esinemine ühel seminaril, mida juutuubist “juhuslikult” vaatama juhtusin. Ta rääkis seal neljast sammust, mida teha oma ellu rahulolu ja külluse loomiseks:
1. väljenda ennast
2. anna endast kõik
3. räägi sellest maailmale
4. ära keskendu tulemusele.

Mõni kogub viha, mõni kingi, mõni raha… mina kogun elamusi ja kogemusi. Mõnusat kooskulgemist ja avastamisrõõmu meile!

NB! Kui soovid mu tekste või pilte kasutada, on väga armas, kui nimetad allika, lisad lingi või kirjutad mulle makarika22@hotmail.com.

Facebookis leiad mu koduka pesa sama nime all – Makarika maailmad: nähtavad&nähtamatud siia klikkides.

AITÄH, et mind üles leidsid 🙂

Jaanikuul 2015, täiendatud jõulukuul 2017. Foto 2021.

 

2 thoughts on “minust

  1. Marika, oskad imeliselt hästi end sõnaliselt väljendada. Tänan Sind jagamast seda, mis hinge toidab ja meele eleva hoiab! Päikest põue ja rõõmu südamesse!

    Meeldib

Lisa kommentaar