kevadise pööripäeva numbrimaagia

Päikese kevadpunkt – punkt sodiaagiringis, kus päike kevadisel pööripäeval tõuseb – nihkub 72 aasta jooksul ühe kraadi võrra. Periood, mille jooksul päike sel viisil sodiaagiringi läbib, on umbes 25 920 aastat. Seda kutsutakse kosmiliseks ehk platooniliseks aastaks. Inimene hingab ühe minuti jooksul…

 

tavaliselt 18 korda, ühes tunnis teeb ta 1080 hingetõmmet ja ühes päevas 25 920. 25 920 Maa päeva on omakorda inimese keskmine eluiga – umbes 72 aastat.

Nii on öelnud Rudolf Steiner – 1861. aastal sündinud, loodusteadusi, filosoofiat ja kirjandust õppinud Austria visionäär, filosoofiadoktor ja antroposoofia looja. Antroposoofiaks, ka terviklikuks inimeseõpetuseks, vaimuteaduseks ja sisemise arengu teeks kutsutud filosoofia lähtub ideest, et maailm on tervik, mille üks osa – vaimne maailm – on sama reaalne nagu füüsiline, materiaalne maailm.
Steineri
ideedest ja tema osavõtul on sündinud ka antroposoofiline meditsiin, Waldorfi pedagoogika, eurütmia, biodünaamiline põllundus. Tema maailmavaade inspireeris muu hulgas nii Albert Einsteini kui Vassili Kandinskyt. Lisaks oli Steiner ka tunnustatud Goethe uurija, kirjanik, kirjandusteadlane, õpetaja, kunstnik, arhitekt ja enam kui 5000 loenguga esinenud kõnemees mitmekülgne, nagu visionääridele ikka kombeks.

 

Lisa kommentaar