kui hinges ärevus…

…või äng, hirm, kurbus, võta hetk ning tee läbi rahustav ookeanilainetes olemise harjutus. Pane üks käsi südamele, teine kõhule ning taju, kuidas su keha hingates tõuseb ja vajub. Märka, mida sa tunned rinnas, kõhus, jalgades, kätes, näos.

 

Nimeta see aisting mõttes või häälega. On see kihelus, pitsitus, jahedus, soojus, midagi muud. Seejärel too tähelepanu tagasi hingamisele. Lihtsalt märka, milline see on – rahulik, sügav, pinnapealne, raske, ühtlane.

Nüüd asu uurima oma ärevust või muud enda sees olevat rusuvat tunnet. Kuskohas see su kehas praegu pesitseb? On sel kuju, värv? Ehk on tal sulle midagi öelda? Võid ka küsida: mida sa mulle öelda tahad, mida ma nägema ja mõistma pean? Ning siis ole vaikselt iseendas ja tunneta, mis su ärevuse all tegelikult peidus on. Kurbus, hirm, hüljatus, kaotus, lein? Luba endal selles tundes mõni viiv olla. Ära põgene selle eest ega keela endal seda kogemast. Oma tundeid sügavamalt uurida on turvaline.

Siis kujutle, kuidas sind paitavad soojad ookeanilained. Kuidas sa iga lainega annad veele ära oma kurbuse, hirmu. Kuidas iga lainega muutub su olemine kergemaks, helgemaks, tervemaks, puhtamaks. Ole lainete embuses niikaua kui sul vaja. Lõpuks pane käed südamele ning täna oma keha, et ta su koduks on. Täna oma südant, et ta tuksub. Täna oma hingetõmbeid, et nad sind elus hoiavad.

Tule tasapisi tagasi praegusesse hetke ja kohta. Tunne jalataldu põrandal, selga vastu toolileeni, ava rahulikult silmad, vaata enda ümber ja ütle endale valjult, sosistades või mõttes: “Mul on oma kehas hea ja turvaline olla. Ma võtan vastu iga oma emotsiooni ja tunde.”

Tee seda kehatunnetuse harjutust iga kord, kui mingi tunne sind ängistama tuleb. /Rising Woman/

 

Lisa kommentaar